IKT

Rene nettbanker best

De rene nettbankene har høyest kvalitet til lavest pris. De tradisjonelle storbankene er gode på nettet, men prisen er for høy. De store taperne er tradisjonelle, mindre banker som er akterutseilt både på pris og kvalitet. Dette er hovedpunktene i en omfattende analyse av norske nettbanker, foretatt av Cap Gemini Ernst & Young.

Analyseselskapet mener norske nettbanker må ta bevisste valg for å differensiere seg i et homogent marked som nå opplever økt konkurranse, særlig fra utlandet.

- Ingen av de undersøkte bankene hadde spesielt god service. De fleste manglet servicetelefon, og mange oppga knapt kontaktinformasjon på nettsidene. Selv om teknologien på en enkel måte muliggjør personlig tilpasning og individualisering av tjenestetilbudet i nettbankene, var det ingen som hadde utnyttet dette. Bankene har her en gyllen sjanse til å differensiere seg, men det ser ikke ut til at de tar opp ballen, sier leder Pål Wæhlei Strategy and Transformation i Cap Gemini Ernst & Young i en pressemelding.

Les mer om: