ARBEIDSLIV

Rektor ved Oslomet vil la kvinner komme først tilbake til jobb

Hjemmekontor går i større grad utover kvinners prestasjon på jobb, mener Rice.

Oslo Met-rektor Curt Rice vil ha kvinnene tilbake på jobb først.
Oslo Met-rektor Curt Rice vil ha kvinnene tilbake på jobb først. Bilde: Benjamin Ward
6. mai 2020 - 12:02

De ansatte ved storbyuniversitetet OsloMet, som blant annet utdanner ingeniører, har i stor grad hjemmekontor.

– Det å jobbe hjemmefra har ulike konsekvenser for menn og kvinner, sier rektor Curt Rice til Khrono.

Ifølge en artikkel i nettavisen Inside Higher Ed er det ting som tyder på at det leveres færre forskningsartikler av kvinnelige forfattere enn før korontiltakene ble innført. Rice mener dette henger sammen med at kvinner gjør mer ulønnet arbeid hjemme enn menn.

– Men når dekanene skal vurdere søknader om å komme tilbake til kontoret, mener jeg det er viktig at man har en bevissthet rundt at kvinner gjør mer ulønnet arbeid hjemme enn menn, sier Rice til Khrono, og understreker at det nok blir delvis hjemmekontor ved Oslo Met ut året.

Mener lederne må prioritere kvinner

Til Khrono sier Rice at Oslo Met har praktisert vedtaket om stengt campus strengt. Men når regjeringen nå har sagt at man gradvis kan åpne opp, må det gjøres en vurdering av hvem som skal få komme tilbake og ikke.

Da mener Rice en leder må kunne vurdere om en kvinne kan bli prioritert fremfor en mann, dersom hun har en hjemmesituasjon som gjør det vanskelig for henne å få gjort arbeidet sitt.

– Min uro er at dersom man skal ha hjemmekontor lenge, vil man kunne se en langvarig effekt – særlig for forskere som er tidlig i karrieren. Jeg tenker på småbarnsforeldre, og jeg tenker på kvinner, som arbeider mer hjemme enn menn, sier Rice.

Rice er også leder for Komite for kjønnsbalanse og mangfold i forskning.

Nyttårsaften og natt til 1. nyttårsdag snødde det kraftig på Sørlandet. Dette bildet er tatt ved Volleberg langs gamle E39.
Les også

To kommuner har satt inn kriseledelse på grunn av snøkaos

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.