OLJE OG GASS

Rekrutterer sine egne til Tromsø

Aker Solutions satser på å utdanne flere ingeniører i Tromsø. Inntil ingeniørene er ferdig utdannet, skal det rekrutteres internt og fra andre steder i landet.
Aker Solutions satser på å utdanne flere ingeniører i Tromsø. Inntil ingeniørene er ferdig utdannet, skal det rekrutteres internt og fra andre steder i landet. Bilde: Richardsen, Tor
Maiken Ree
8. des. 2011 - 15:04

Forrige uke meldte Aker Solutions at de skal etablere et nytt kontor i Tromsø, og at det skal hentes inn 200-300 ingeniører innen tre til fem år.

Arbeidende styreleder i selskapet, Øyvind Eriksen, innrømmer at det er en stor utfordring å finne kvalifisert arbeidskraft i området.

Avhengig av andre

– Det er en utfordring for hele bransjen, ikke bare for Tromsø. Særtrekket for Tromsø er at det ikke er et etablert miljø innen olje og gass i dag. Da tar vi en del av ansvaret og etablerer det, men vi er avhengige av hjelp fra andre, sier Eriksen til tu.no.

Aker Solutions har i løpet av høsten utviklet et nært samarbeid med Universitetet i Tromsø, som skal bidra til å etablere byen som et senter for olje og gass i nord.

Mest mulig lokalt

Universitetet blir stadig mer involvert i olje- og gassrelatert forskning og utdanning, og skal bidra som en leverandør av kompetanse til Aker Solutions.

– Vi har et langsiktig mål om å rekruttere flest mulig lokalt, noe som vil gi oss den mest stabile arbeidskraften over tid. Inntil Tromsø er selvforsynt med ingeniørtalenter, vil vi rekruttere fra Aker Solutions og andre regioner. Vi legger vekt på at Tromsø er et godt sted å bo, sier Eriksen.

Akersjef Øyvind Eriksen har brukt drøyt 600 millioner kroner på å kjøpe seg inn i Det norske.
Øyvind Eriksen i Aker Solutions har opparbeidet seg et nært samarbeid med Universitetet i Tromsø. Der skal de beste hodene hentes. Scanpix

Rekrutterer globalt

Selskapet har allerede fått flere telefoner fra studenter ved NTNU i Trondheim, som gjerne vil flytte tilbake til sine hjemtrakter etter studiene.

– Hvordan skal dere unngå at det blir kompetansemangel andre steder i selskapet dersom dere rekrutterer internt?

– Vi rekrutterer også globalt. På vårt kontor på Fornebu har vi nesten 50 ulike nasjonaliteter i dag. Slik våre ingeniørkontor jobber i dag, er de integrert med andre ingeniørkontorer i selskapet. Vi håper vi kan få en kombinasjon av erfarne folk og talenter. Men i den grad det må fylles kompetansehull, vil hele Aker Solutions arbeide for å tette disse, sier Eriksen.

Betydelig størrelse

Ifølge Aker Solutions-direktør Tore Sjursen kommer kontoret i Tromsø til å være av betydelig størrelse.

– Vi har satt opp kontoret i Tromsø for å posisjonere oss, og det blir et betydelig kontor. Ikke noe skilt utenfor et butikklokale, sa Sjursen under selskapets kapitalmarkedsdag torsdag.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.