NYHETER

Rekordsommer for turistveger

Det er satt besøksrekorder ved flere av landets nasjonale turistveger denne sommeren.

Grete Kongshaug på Atlanterhavsvegen, sammen med to veteraner i turistvegsammenheng Magne Flemsæter og Per Kolstad. (Foto: Kjell Herskedal)
Grete Kongshaug på Atlanterhavsvegen, sammen med to veteraner i turistvegsammenheng Magne Flemsæter og Per Kolstad. (Foto: Kjell Herskedal)
Kjell Herskedal
7. okt. 2014 - 10:19

De offisielle besøkstallene for 2014 kommer ikke før nærmere jul, men for enkeltområder, som   Atlanterhavsvegen og Trollstigen i Møre og Romsdal, er sommertallene allerede klare. Også fra Alta og Rondane rapporteres det om større trafikk enn vanlig.

Strekningsansvarlig Grete Kongshaug i Nasjonale turistveger opplyser til Våre Veger at trafikken for Atlanterhavsvegen og Trollstigen har trafikken økt vesentlig, spesielt i juli.

-Noe av trafikkøkningen kan skyldes det fine været i sommer. For Atlanterhavsvegen skyldes det helt sikkert at mange har besøkt det nye anlegget på Eldhusøya. Nasjonale turistvegers anlegg på Trollstigplatået er også nokså nytt og har fått mye oppmerksomhet, sier hun.

 

I juli var gjennomsnittlig døgntrafikk på Atlanterhavsvegen 2841 biler mot 2388 i juli i fjor.

I uke 30, som er den siste hele uka i juli 2014, var trafikken størst på begge disse destinasjonene, med 3044 biler pr. døgn på Atlanterhavsvegen (2566 samme uke i 2013) og 2122 biler pr. døgn på Trollstigen (2084 samme uke i 2013).

Trollstigen og Vøringsfossen regnes som to av Norges største naturbaserte turistattraksjoner. Trafikken er enda større på Atlanterhavsvegen, men der drar lokaltrafikken tallene opp i større grad enn på de to andre destinasjonene, opplyser Kongshaug.

 

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.