T2

Rekordsalg for Apple

Steve Jobs og Apple solgte 4,2 millioner iPader i fjerde kvartal.
Steve Jobs og Apple solgte 4,2 millioner iPader i fjerde kvartal. Bilde: Scanpix/Reuters
Stein Jarle Olsen
19. okt. 2010 - 10:00

Apple rapporterte i går kveld om resultatene for fjerde kvartal i selskapets finansår 2010, som ble avsluttet 25. september.

Tjener flesk

Omsetningen var på rundt 120 milliarder kroner, og nettooverskuddet snaut 25 milliarder. I samme kvartal i fjor var disse tallene rundt 72 og 15 milliarder kroner.

Bruttomarginen var 36,9 prosent, mot 41,8 prosent i fjor.

Apple solgte 3,89 millioner Mac-varianter i kvartalet, 27 prosent flere enn i samme kvartal i fjor. Rundt to tredjedeler var Macbook-varianter, mens resten var stasjonære Mac-er.

Hele 14,1 millioner iPhone-er fant veien til kundene i fjerde kvartal, mens iPod-salget gikk litt ned. 9,05 millioner var 11 prosent færre enn i samme kvartal i fjor. Cupertino-selskapet solgte også 4,19 millioner iPad i kvartalet.

Rykteflom

Og i pressemeldingen benytter Apple-sjef Steve Jobs sjansen til å sende et stikk til en av hovedkonkurrentene i USA, nemlig Blackberry-produserende RIM.

– Et iPhone-salg på 14,1 millioner er opp 91 prosent fra i fjor, og slår enkelt de 12,1 millionene telefonene RIM solgte i deres siste kvartal. Og vi har fortsatt et par overraskelser igjen for resten av dette kalenderåret, sier Jobs.

Blant de heftigste ryktene om nye Apple-produkter, finner vi en ny Macbook Air-variant på 11,6 tommer.

Apple holder sin høstlige lansering 20. oktober, altså i morgen kveld, norsk tid. Temaet denne gang er “Back to the Mac”.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.