INDUSTRI

Rekordresultat for Yara

Thorleif Enger går av som konsernsjef i Yara.
Thorleif Enger går av som konsernsjef i Yara.Bilde: Sigurdsøn, Bjørn
Per Erlien Dalløkken
15. juli 2008 - 09:25

Yaras resultat etter skatt i andre kvartal ble på 4.415 millioner kroner, mot 1.422 millioner kroner på samme tid i fjor.

Stor gjødseletterspørsel

Med andre ord har selskapet på kun tre måneder tjent inn halve oppkjøpet av den store Saskferco-fabrikken i Canada.

Les også: Yara kjøper canadisk fabrikk

Årsaken til rekordresultatet ligger i en sterk etterspørsel etter gjødsel som har gitt høyere priser uten at råmaterialkostnadene har økt tilsvarende. Da blir marginene gode.

18 gode kvartal

– Det er med stor glede jeg rapporterer Yaras sterkeste kvartalsresultat hittil. Siden børsnoteringen i mars 2004 har Yara levert 18 kvartal på rad med høyere inntjening enn kapitalkostnaden. Forbedringen dette kvartalet er hovedsakelig drevet av sterk etterspørsel, sier konsernsjef Thorleif Enger i Yara International ASA i en pressemelding.

– Vi har i løpet av de siste årene iverksatt flere betydelige vekstinitiativ og etablert en solid plattform for videre vekst i en attraktiv industri. Oppkjøpet av Saskferco styrker ytterligere Yaras skala og posisjon i Nord-Amerika ved å bringe inn effektiv produksjonskapasitet nær et av verdens viktigste gjødselmarked, legger han til.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.