OLJE OG GASS

Rekordresultat for andre kvartal

Helge Lund leverer et rekordhøyt resultat for andre kvartal i år, mye grunnet økt oljepris.
Helge Lund leverer et rekordhøyt resultat for andre kvartal i år, mye grunnet økt oljepris. Bilde: Harald Pettersen/Statoil
Maiken Ree
28. juli 2011 - 08:45

Statoil leverte et driftsresultat på 61 milliarder kroner for andre kvartal 2011- en økning på 129 prosent sammenlignet med i fjor.

Samme kvartal i fjor leverte selskapet et driftsresultat på 26,6 milliarder kroner. Det rekordhøye resultatet skyldes i hovedsak en 32 prosent økning i gjennomsnittsprisen for væsker og 28 prosent økning i prisen for gass.

Gevinst av salg

Samtidig har Statoil hatt en gevinst på 8,8 milliarder kroner knyttet til salget av 40 prosent av Peregrino-feltet i Brasil.

- Statoil oppnådde et rekordhøyt resultat i andre kvartal 2011. Resultatet avspeiler drift i samsvar med forventningene, den verdiskapende Peregrinotransaksjonen, og sterke olje- og gasspriser gjennom hele perioden. Produksjonen ble hovedsakelig påvirket av tidligere varslede omfattende revisjonsstanser og sesongmessig variasjon i gassalget. Vi fortsatte framgangen innen leting og prosjektutvikling i andre kvartal, og er i rute for å oppnå framtidig vekst, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en uttalelse.

Nye rigger for 13 milliarder

Lavere produksjon

Justert driftsresultat for andre kvartal 2011 var 43,6 milliarder kroner. Etter skatt var justert driftsresultat på 12,8 milliarder kroner, med en skatteprosent på 71 prosent for andre kvartal.

Statoil har likevel en langt lavere egenproduksjon i andre kvartal 2011 sammenlignet med samme kvartal året før. Samlet egenproduksjon var på 1,692 millioner fat oljeekvivalenter (boe) per dag i andre kvartal 2011, ned fra 1,957 millioner boe året før.

– Statoil bør bytte med Petrobras

Nye felt bremser ikke fallet

Ifølge selskapet skyldes produksjonsnedgangen lavere gassavtak, reduserte produksjonstillatelser, planlagte revisjonsstanser samt redusert vanninjeksjon på Gullfaks og fallende produksjon fra modne felt.

Oppstarten av de nye feltene Vega, Morvin, Gjøa, Peregrino og Leismer klarte kun delvis å motvirke nedgangen i produksjonen.

Statoil selger eierandel i Gassled

Statoil mot 2,5 millioner fat i 2020

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.