BYGG

Rekordresultat for AF

Konsernsjef Pål Egil Rønn, AF Gruppen
Konsernsjef Pål Egil Rønn, AF Gruppen Bilde: Joachim Seehusen

Konsernsjef Pål Egil Rønn i AF Gruppen kunne i dag legge frem tidenes beste kvartalsresultat med et driftsresultat på 81,4 millioner kroner.

Det er spesielt innen Energi og Miljø konsernet har hatt stor framgang samtidig med at AF har oppnådd bedre marginer innen bygg.

Reserver

AF Gruppen har ordrereserver på fem og en halv milliarder kroner. LIkevel advarer konsernledelsen om at permitteringer og oppsigelser kan komme.

Får ikke solgt

I 2008 har gruppen ikke startet et eneste boligprosjekt i egen regi, likevel sitter AF med et par titalls usolgte boliger.

Utforbakke i anlegg

I anleggsektoren venter konsernsjef Pål Egil Rønn tøff konkurranse, og på kvartalspresentasjonen valgte han å bruke røde piler som peker nedover, til tross for at det er lovet økte midler fra regjeringen.

Høyt startpunkt

– Anlegg går noe ned fordi den har vært uvanlig høye i en periode. Men hvis politikerne materialiserer sine signaler blir det mye på anlegg også i tiden fremover, sier Rønn.

Også innen marin virksomhet ser det lyst ut for AF Gruppen, som varsler både oppkjøt og organisk vekst innen den sektoren.

Les også om Agrokvartalet som AF har ført opp: Veritasrapport: Kvartal kan rase uten forvarsel

AF: Byggene er trygge

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.