IT

Rekordomsetning for cloudselskapet

OPPTUR: Cloudselskapet 24 Seven Office varsler gode økonomiske tider etter at investeringene er gjennomført og kundemassen har bygget seg opp.
OPPTUR: Cloudselskapet 24 Seven Office varsler gode økonomiske tider etter at investeringene er gjennomført og kundemassen har bygget seg opp.
Espen Zachariassen
18. feb. 2010 - 10:48

Etter perioder med tunge investeringskostnader frem til første del av 2009, klarte 24 Seven Office å drive med overskudd i løpet av fjoråret.

Deretter har oppturen bare fortsatt. Omsetningen økte med 47 prosent fra 2008.

I rene tall handler det om en omsetning på 74,7 millioner kroner i 2009. Det ga et overskudd på 11,1 millioner kroner.Cloud er nøkkelen

Selskapet leverer programvare og løsninger over nettet, også kalt cloudtjenester eller software as a service (SAAS).

Her er nøkkelen til den norske leverandørens fremgang: Tradisjonelle programvareleverandører har hovedinntekten når kontrakten inngås, mens cloud-selskapenes inntekter kommer fortløpende gjennom avtaleperioden.Trosser krisen

– Selv om tradisjonelle programvareleverandør opplever stagnasjon, har SAAS-selskaper over hele verden trosset finanskrisen. 90 prosent av inntektene til 24 Seven Office er repeterende, i motsetning til tradisjonelle programvareselskaper som ligger mellom 20 og 30 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.Kritisk masse

Nå har 24 Seven Office kapret såpass med kunder at det gir sikre løpende inntekter fremover.

– Vi opplever at selskapet har nådd den kritiske massen og bevist at vi kan levere solid vekst og lønnsomhet i et tøft marked, sier styreformann Karl-Anders Grønland.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.