NYHETER

Rekordjobb til Bilfinger/Stangeland

Hvis ingen klager på Vegvesenets innstilling, får arbeidsfellesskapet Bilfinger/Stangeland Maskin norgeshistoriens største enkeltkontrakt innenfor samferdsel. Den er på 2,02 milliarder kroner og gjelder driving av Eiganestunnelen i Stavanger.

Tilstøtende veg nord for Eiganestunnelen er endel av det kompliserte vegsystemet i Stavanger som skal realiseres i løpet av de neste fem årene. (Ill.: Statens vegvesen)
Tilstøtende veg nord for Eiganestunnelen er endel av det kompliserte vegsystemet i Stavanger som skal realiseres i løpet av de neste fem årene. (Ill.: Statens vegvesen)
18. mars 2014 - 16:35

Klagefristen går ut om 10 dager. Det eneste firmaet som har klagerett, er Skanska. Ingen andre enn arbeidsfellesskapet og Skanska ga anbud på jobben.

Anbudsfristen gikk ut allerede 17. desember. Høyt prisnivået er årsaken til at avgjørelsen ikke ble tatt før nå. Det laveste anbudet var en del høyere enn kostnadsrammen.

 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Samme nøkkel

Etter lange runder i Samferdselsdepartementet ble det gitt klarsignal for å gå videre med prosjektet 18. mars. Opprinnelig var det forutsatt at halvparten av utgiftene skulle dekkes med statlige bevilgninger og halvparten med bompenger. Nå er det bestemt at denne nøkkelen også skal brukes for å dekke merutgiftene.

Bilfinger blir den desidert største partneren i arbeidsfellesskapet. Det er et tysk firma med hovedkontor i Mannheim med en omsetning på rundt 8 milliarder euro. Stangeland Maskin holder til i Sola kommune på Jæren.

Eiganestunnelen er ikke blant de lengste. Den har to løp, hvert med en lengde på 3,7 km. Det er flere årsaker til den svimlende prisen for å drive den.

 

Omlasting i fjell

Oppdraget omfatter også driving av 1,1 km av Hundvågtunnelen, som også har to løp. Begge tunnelene går under Stavanger med tett bebyggelse over traséene og liten overdekning. Her blir det strenge restriksjoner på sprenging og mye injeksjon. Videre skal det anlegges 1 550 meter veg i dagen, og 700 meter veg skal utvides. Det blir et omfattende system av ramper mellom de to tunnelene og mellom tunnelene og veg i dagen. Støp av en 160 meter lang miljøkulvert inngår også i oppdraget.

Arbeidsforholdene blir vanskelige. Massen skal fraktes med lastebil til Jåttåvågen hvor det tidligere ble bygd Condeep-plattformer. For omlasting fra dumper i tunnelene må det sprenges haller inne i fjellet på grunn av restriksjoner mot støy.

Åpning av Eiganestunnelen er planlagt i 2019.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.