KRAFT

Rekordhøyt strømforbruk

REKORD: Forbruket i alminnelig forsyning var 9 771 GWh i februar.  Det er det høyeste nivået som registrert for februar.
REKORD: Forbruket i alminnelig forsyning var 9 771 GWh i februar. Det er det høyeste nivået som registrert for februar. Bilde: Scanpix
Mona Sprenger
13. apr. 2010 - 11:14

Det totale bruttoforbruket av strøm var 13 113 GWh i februar, en økning på 5,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Dette er det høyeste nivået som er registrert for februar, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Rekord

Forbruket i alminnelig forsyning var 9 771 GWh i februar. Dette er 7,8 prosent mer enn i samme måned i fjor og det høyeste nivået som registrert for februar. For Norge lå månedstemperaturen 3,6 grader under normalen i februar. Det er 2,7 grader kaldere enn i samme måned i fjor. Husholdninger, tjenesteytende sektor og annen industri enn den kraftintensive står for det meste av forbruket innenfor alminnelig forsyning og bruker mye elektrisitet til oppvarming.

Lavt forbruk i kraftintensiv industri

Elektrisitetsforbruket i kraftintensiv industri, som er prosessorientert og dermed ikke temperaturavhengig, var 2 212 GWh i februar. Dette er en nedgang på 1,4 prosent i forhold til samme måned i fjor. Så langt i år utgjør strømforbruket i kraftintensiv industri 4 600 GWh, en nedgang på 5,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Produksjon

Produksjonen av elektrisitet var 12 588 GWh i februar, en oppgang på 2,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Økningen i produksjonen kan ses i sammenheng med høyt forbruk og høye elektrisitetspriser i februar. Terminpriser for andre og tredje kvartal 2010 på Nord Pool var lavere enn spotpriser gjennom februar. Lavere terminpriser enn spotpriser gjør at det kan være mer lønnsomt å produsere i dag fordi man forventer lavere verdi på vannet i morgen.

Fyllingsgraden i vannmagasinene lå under medianverdien i februar.

Nettoimport av strøm

I februar ble det eksportert 412 GWh elektrisk kraft, mens vi importerte 937 GWh. Dette ga nettoimport på 525 GWh.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.