OLJE OG GASS

Rekordhøyt gassalg

REKORDSALG: StatoilHydro solgte rekordmye gass i 2007 til tross for produksjonsproblemer på Snøhvit.
REKORDSALG: StatoilHydro solgte rekordmye gass i 2007 til tross for produksjonsproblemer på Snøhvit. Bilde: Statoil
Mona Sprenger
4. nov. 2008 - 14:03

Under gassåret 2007, som endte 30. september 2008, solgte StatoilHydro omkring 80 milliarder kubikkmeter gass. Dette er en økning på fem prosent sammenlignet med gassåret 2006, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

Etterspurt vare

Disse tallene omfatter salg av konsernets egne bokførte gassvolumer (rørledningsgass og LNG), tredjeparts gass og gass solgt på vegne av den norske stats direkte økonomiske engasjement (SDØE).

– Naturgass er en meget attraktiv og etterspurt vare. Det er gledelig å kunne vise til rekordhøyt salg, samtidig som vi har sikret høy verdi på gassen vi har omsatt, sier Rune Bjørnson, konserndirektør for Naturgass.

StatoilHydro rapporterte gasspriser på 2,19 kroner per kubikkmeter for de første ni månedene av 2008, sammenlignet med 1,58 kroner per kubikkmeter for samme periode i fjor.

– Vi tåler lavere oljepris

Ligger an til vekst

StatoilHydros salg av egen bokført gass isolert var på i underkant av 39 milliarder kubikkmeter gass i 2007, sammenlignet med omkring 35 milliarder kubikkmeter i gassåret 2006. Det er en økning på 11 prosent. Volumene som markedsføres av StatoilHydro ligger an til å vokse i årene framover.

Under gassåret 2007 solgte StatoilHydro for første gang egne LNG-laster – fra Snøhvit – til Europa, Asia og Nord-Amerika.

– Dette viser at gass er på vei til å bli en mer global vare og vi deltar i den utviklingen, kommenterer Bjørnson i pressemeldingen.

Rekordrask Snøhvit-oppstart

Les mer om: