BYGG

Rekordentreprise til Skanska

STORT: Skanska er tildelt en rekordkontrakt med Jernbaneverket for nytt dobbeltspor på strekningen Holm - Nykirke, inkludert nye Holmestrand stasjon - inne i Holmestrandsfjellet (illustrasjon).
STORT: Skanska er tildelt en rekordkontrakt med Jernbaneverket for nytt dobbeltspor på strekningen Holm - Nykirke, inkludert nye Holmestrand stasjon - inne i Holmestrandsfjellet (illustrasjon). Bilde: Jernbaneverket

Jernbaneverket har tildelt Skanska Norge entreprisen for bygging av dobbeltspor på Vestfoldbanen.

Verdien er på 1,36 milliarder kroner og gjelder strekningen fra Holm til Nykirke.

12,3 km i tunnel

Skanska er allerede i gang med å bygge nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen inkludert en fire kilometer lang tunnel for dobbeltspor. I tillegg skal det bygges en stasjonshall inne i Holmestrandsfjellet.

Den store entreprisen gjelder altså bare en del av hele strekningen mellom Drammen og Larvik. Strekningen er 14,1 kilometer lang og 12,3 kilometer skal gå i tunnel. Reisetiden skal ifølge Jernbaneverket reduseres med fem minutter.

Les også: Forserer utbygging av Vestfoldbanen

Spesiell stasjon

Ifølge Jernbaneverket skal det i Holmestrandfjellet bygges slik at to tog kan møtes inne i hallen i en hastighet på 250 km/t mens folk venter på perrongen.

Se hvordan her: Gjennom togstasjonen i 250 km/t

– Kontrakten er et uttrykk for at norsk bygg og anleggsbransje nå evner å ta større finansiell risiko enn tidligere, sier utbyggingsdirektør Harald Nikolaisen i Jernbaneverket i en kommentar.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.