ARKIVNYHETER

Rekordår for Oslofjordtunnelen

Bomstasjonene på begge sider av Oslofjordtunnelen forsvinner trolig i 2012. Da er de nødvendige 1,3 milliarder kronene hentet inn fra bilistene.
Bomstasjonene på begge sider av Oslofjordtunnelen forsvinner trolig i 2012. Da er de nødvendige 1,3 milliarder kronene hentet inn fra bilistene. Bilde: Wikipedia commons
Bjørn Olav AmundsenBjørn Olav Amundsen
14. jan. 2010 - 10:40

I snitt passerte 6 737 biler bomstasjonen i døgnet i fjor, noe som er en vekst på 4,6 prosent fra året før. Da Oslofjordtunnelen åpnet i 2000, ble det kalkulert med en døgntrafikk på 4 200 biler. Spesialrådgiver Sigmund Aasly i Veifinans AS tror fjorårets trafikkøkning skyldes innføring av ny rabatt, ifølge Røyken og Hurums Avis.

- Omsetningsmessig havner vi på nivå med 2008, men vi innførte i fjor en ekstra rabatt på ti prosent for alle med gyldig AutoPass-brikke, så vi har naturligvis mistet en del inntekter her, sier Aasly til avisen.

På tross av rabattinnføringen, har manuell betjening likevel ligget stabilt på rundt 34 prosent de to siste årene. Totalt passerte nærmere 2,5 millioner biler i fjor og bilistene la igjen 131,2 millioner kroner.

- Vi må si oss svært godt fornøyd med utviklingen de siste årene. Etter en litt treg start de første årene, har vi etter hvert fått en formidabel vekst. Vi var spente på fjoråret etter den mye omtalte finanskrisen, men veksten fortsatte også i fjor, sier spesialrådgiveren til avisen.

Bomselskapet hadde en kraftig økning i november og desember på henholdsvis 9,6 prosent og litt over sju prosent sammenliknet med samme perioder i 2008.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.