ENERGI

Rekord-inntekter fra utenlandskablene

Flaskehalsinntektene økte til 2,4 milliarder kroner – over fire ganger mer enn året før.

Norges overføringslinjer og mellomlandskabler. Foreløpig har Norge fire sjøkabler til Danmark, én til Nederland og én til Tyskland. Sjøkabel til Storbritannia er under bygging og åpner i 2021. Det er også søkt om en ny kabel mellom Norge og Skottland (Northconnect), men denne har foreløpig ikke fått godkjenning.
Norges overføringslinjer og mellomlandskabler. Foreløpig har Norge fire sjøkabler til Danmark, én til Nederland og én til Tyskland. Sjøkabel til Storbritannia er under bygging og åpner i 2021. Det er også søkt om en ny kabel mellom Norge og Skottland (Northconnect), men denne har foreløpig ikke fått godkjenning. Illustrasjon: Kjersti Magnussen, TU
11. mars 2021 - 16:38

Statnett hadde i 2020 rekordhøye inntekter fra flaskehalser i forbindelse med kraftutveksling til utlandet, ifølge årsrapporten som ble publisert i ettermiddag.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.