Rekord for Schneider Electric

2015 ga rekordresultat. Nå forbereder selskapet seg på dårligere tider, men ikke i Norge. Der venter ledelsen fortsatt vekst.

Johan Sverdrup Utsirahøyden
Johan Sverdrup Utsirahøyden Bilde: Statoil
9. mars 2016 - 07:00

Schneider Electric leverer rekordresultater fra 2015 men ruster seg likevel for et mer krevende 2016.

Venter magrere tider

Selskapet kan skilte med økt omsetning og utbytte i et år preget av fall i oljeprisen, mye usikkerhet og store politiske endringer. Men ledelsen gjør seg klar for magrere tider i år, skriver selskapet i en pressemelding.

Mange piler peker oppover i Schneider Electrics internasjonale årsregnskap. Takket være rask tilpasning til endrede omgivelser og mange bein å stå på i flere markeder og regioner, har omsetningen økt med 6,8 prosent til 26,6 milliarder euro. Driftsresultatet (EBITDA) landet på 3,6 milliarder euro, en økning på fem prosent.

Selskapet trekker spesielt fram usikkerheten i olje- og gassnæringen, amerikansk industri og i Kina som forklaring på de lave forventningene til 2016.

Les også: Schneider Electric Norge hentet ny sjef fra Microsoft

Venter vekst i Norge

– Vi har hatt en bra start på året. Selv i et utfordrende marked, vil det være kraftig vekst innenfor mange områder og segmenter i Norge de neste årene, og behov for vår teknologi innenfor energistyring og automasjon. Vi vil jobbe mot viktige sluttkunder og partnere innen bygg, transport, olje & gass, akvakultur og bolig, og ha et spesielt fokus på å levere kvalitetsprodukter, løsninger og servicetjenester, sier Dagfinn Ringås i Schneider Electric Norge.

Dagfinn Ringås, country manager Schneider Electric Norge fra 01.01.2016.
Dagfinn Ringås, country manager Schneider Electric Norge fra 01.01.2016.

Robust forretningsmodell

Selv med noe dystrere utsikter ser Schneider Electric positivt på fremtiden, og er trygge på at forretningsmodellen deres vil takle det som kommer.

- I et utfordrende miljø leverer vi rekordstor omsetning og overskudd, i tillegg til sterk vekst i kontantstrømmen. Dette viser hvor robust forretningsmodellen vår er, sier Jean-Pascal Tricoire, styreformann og CEO i Schneider Electric.

Han trekker frem det globale partnernettverket som en viktig del av forretningsmodellen, og et fundament for videre vekst.

Se også: Schneider Electrics StruxureWare vant "DCS Award"

Jean-Pascal Tricoire, styreformann og CEO i Schneider Electric.
Jean-Pascal Tricoire, styreformann og CEO i Schneider Electric.

Oljesuksess for selskapet i Norge 

- Partnerne representerer fundamentet også i selskapets norske forretningsmodell, sier Dagfinn Ringås, Country President i Norge. Tallene for selskapet totalt sett speiler utviklingen i Norge med ett viktig unntak.Til tross for global nedgang i olje og gassnæringen, har vi opplevd suksess med store elektroleveranser til Johan Sverdrup-feltet i året som gikk.

 


 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.