BYGG

Rekord for AF Gruppen

EKSTRAORDINÆRT: Pål Egil Rønn i AF Gruppen lover både høyt utbytte og et ekstraordinært tillegg. Han vil ha ned egenkapitalandelen som nå har passert 34 prosent.
EKSTRAORDINÆRT: Pål Egil Rønn i AF Gruppen lover både høyt utbytte og et ekstraordinært tillegg. Han vil ha ned egenkapitalandelen som nå har passert 34 prosent. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
13. mai 2011 - 13:54

Så høy ordrereserve har konsernet aldri tidligere hatt, og administrerende direktør Pål Egil Rønn ser lyst på fremtiden og amdimistrerende direktør Pål Egil Rønn mener selskapet er rustet for vekt. Resultat før skatt i første kvartal ble 61 millioner, mot 91 millioner i første kvartal i fjor.

– Det skyldes at da hadde vi et stort antall prosjekter som ble avsluttet og inntektsført, første kvartal i fjor var en engangseffekt, forklarer Rønn.

Avkastningen på investert kapital ble 32 prosent, godt over målet som er 20 prosent.

Vekst i anlegg

Anleggsmarkedet peker seg ut og AF Gruppen venter en årlig vekstrate på over seks prosent i de kommende årene.

Vei og offshore er de områdene innen anlegg som peker seg ut for AF Gruppen som nå har en ordrereserve innen anlegg på 2.7 milliarder.

– Jernbane er også interessant, men vi ser at veksten alene er større i veisektoren enn hele jernbaneutbyggingen, dessuten opplever vi veiutbyggingen som mer forutsigbar. Når det er sagt er jernbaneutbygging spennende og vi vil være med å konkurrere om de oppdragene som kommer, sier Rønn.

Han venter også stor aktivitet i det svenske anleggsmarkedet. Rønn forteller at AF Gruppen vil bruke underleverandører som er spesialister i større grad enn selskapet har gjort.

– I et typisk prosjekt i størrelsesorden 800 millioner går gjerne 200 til 250 millioner til underleverandører. Men vi skal være mer oppmerksomme på at vi kun tar de delene selv der vi er gode. Vi vil nok i større grad sette ut arbeid der vi ikke er på topp.

Hett i bygg

Byggmarkedet er hett for tiden, og ledelsen i AF er glade over at det er stabilisert i Sverige, som har vært et problemområde.

– Vår tro på fremtiden har aldri vært så sterk.

Tallet på usolgte boliger er nesten halvert til 33 enheter. Rønn ønsker å redusere risikoen ved å redusere egen eierandel i prosjektene.

Stabilt bra for miljø

Også miljøvirksomheten går bra. Pål Egil Rønn melder om positiv utvikling i Sverige og Polen, og god drift på miljøbasen i Vats i Rogaland. For energi ser det mindre bra ut og enheten gikk i minus i første kvartal.

– Men utsiktene er bedret og enheten har økende salgaktivitgeter, sier Pål Egil Rønn som lover ikke bare godt utbytte, men et ekstraordinært godt utbygge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.