INDUSTRI

– Reiten sitter utrygt

OPTIMIST: Eivind Reiten har fortsatt tro på Shtokman.
OPTIMIST: Eivind Reiten har fortsatt tro på Shtokman. Bilde: Ole Ketil Helgesen
Stein Jarle Olsen
24. aug. 2007 - 08:05

Eivind Reiten har mye å bevise i sitt første år som styreleder i StatoilHydro, skal man tro Sosialistisk Venstreparti.

Samfunnsansvar

I en uttalelse fra SVs landsstyre heter det nemlig at Reiten må sette samfunnsansvar og industriutvikling i Norge foran kortsiktig gevinst og personlig vinning.

– Reiten har en uhyre vanskelig jobb foran seg, og han må selv vurdere om han er i stand til å utføre denne oppgaven. Han har også nå fått et klart signal fra de ansatte om at han bør tenke seg grundig om, sier partiets næringspolitiske talskvinne Ingvild Vaggen Malvik til Dagens Næringsliv.

De fire ansatterepresentantene stemte som kjent mot Reitens styreleder-kandidatur, mens det var de åtte aksjonærvalgte representantene som ga han vervet.

Påvirker alle

Vaggen Malvik mener det er umulig å få vanlige folk til å legge om livsstilen hvis ledelsen i Norges største selskap demonstrerer at det er enorm avstand mellom ledere og vanlige ansatte.

– Folk er forbannet. Opsjoner og kontoer i Sveits er et tema på bussen og over alle lunsjbord på arbeidsplasser. SV forutsetter nå en hel del selvransaking og nye toner fra Reiten fremover, sier hun.

– Reiten uegnet

Også Arbeiderpartiet er skeptisk. Oslo Ap har vedtatt en uttalelse der det heter at Reiten er uegnet som styreleder i StatoilHydro.

– Jeg tror det er ytterst få rødgrønne som er glade for at han blir styreleder. Det må bli en grunnleggende vurdering av ham på første generalforsamling til våren. Han kan ikke være fredet fram til 2010, slik det står i fusjonsavtalen, sier leder for Oslo Ap, Jan Bøhler til Dagsavisen.

– Utmerket forhold

Reiten selv mener det nå er viktig å se framover, og mener han skal klare å innfri forventningene til de ansatte.

– Nå er jeg mest opptatt av at jeg er valgt til å lede Norges største selskap, og jeg er sikker på at når vi begynner å bygge dette flotte selskapet, skal vi få et aldeles utmerket forhold til våre ansatte, sier han til NRK.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.