OLJE OG GASS

– Reiten må gå

Bilde: Aas, Erlend
Per Erlien Dalløkken
8. okt. 2008 - 07:35

– Det er direkte usannsynlig at Reiten ikke fikk vite noe om forretningsvirksomheten som fant sted i Libya da Hydro kjøpte opp Saga petroleum. Han sitter igjen med så svekket tillit at jeg gjerne skulle sett at han forsvinner ut, sier Safe-leder Terje Nustad til Dagsavisen.

Foreningen har 3.000 medlemmer i StatoilHydro.

Tror ikke på ham

På en pressekonferanse onsdag gjentok Hydros konsernsjef Eivind Reiten at han ikke kjente til korrupsjonssaken i Libya før i oktober i fjor. Og fikk støtte av konsernets styreleder Terje Vareberg.

Les også: Ble ikke informert av Hydro

Dette tror ikke fagforeningsleder Nustad noe på.

– Reiten er en del av en kultur som har bidratt til å hemmeligholde pengeutbetalingene. Etter mitt syn sitter han nå i en svært utsatt posisjon med en såpass svekket tillit at jeg gjerne skulle sett at han forsvinner ut. Det ville gitt et signal til samfunnet, om at vi ikke ønsker slike ledere. Og det gjelder enten du heter Torvund eller Reiten, sier Nustad til avisa.

Mer press på Reiten

I kontrast til det Reiten framholdt i går:

VG trykker i dag enda flere dokumenter som skal dokumentere at Hydros konsernsjef Eivind Reiten allerede i 2001 fikk vite om mulig korrupsjon i Libya.

Sjefen for olje- og gassdivisjonen i Hydro, Tore Torvund, skal ifølge NRK ha forklart i granskingsrapporten som ble lagt fram tirsdag at Eivind Reiten kjente til korrupsjonssaken i Libya.

Økokrim vurderer

Torvund satt som sjef i olje- og gassdivisjonen da millioner av dollar ble utbetalt til en agent i Libya i det som kan være korrupsjon.

Går av på dagen

Økokrim skal nå vurdere om de skal starte etterforskning i saken.