MILJØ

Reisestøtte til klimaforskere

Espen Leirset
7. juni 2006 - 15:59

Konferansen omhandler fangst, transport og lagring av CO 2, og vil samle 1000 forskere fra 32 land.– Viktig støtte

Rådgiver Trond Jørgen Glasser i UDs miljøseksjon understreker at gode løsninger på globale problemer avhenger av at alle land får anledning til å skaffe seg nødvendig kunnskap.

Han fastslår at støtten til arrangørenes søknad på vegne av u-landene derfor er viktig.– Vi vet alle at utviklingslandene mangler ressurser til å delta på en god del arenaer. Klimaproblematikken er det viktigste miljøspørsmålet verden står overfor. Derfor er det ekstra viktig at alle land får sjansen til å bygge opp kompetanse på dette feltet, sier Glasser i en pressemelding fra Sintef.Glad for bidraget

Nils A. Røkke, direktør for gassteknologi i SINTEF, leder arrangementskomitèen for «8th International Conference on Greenhouse Gas Control Technologies (GHGT-8)».

Han er svært takknemlig for den støtten UD gir til deltakerne fra u-landene.

– All spredning av kunnskap om klimagasshåndtering er positiv. Velstandsutvikling henger nært sammen med økt energiforbruk. Det er i hele verdens interesse at den fattige verden får til dette på en smartere måte enn vi i industrilandene har klart, sier Røkke.

Stipendpengene er så langt utdelt til deltakere fra Ghana, Uganda, Nigeria, India, Kina, Malaysia og BrasilMiljøhovedstad for ei uke

SINTEF og NTNU er tekniske arrangører av konferansen på vegne av det internasjonale energibyråets (IEA) forskningsprogram for klimagasser.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Trondheim blir i praksis Europas miljøhovedstad den uka konferansen avholdes.

I anledning gigantarrangementet har flere viktige internasjonale rådgivningsgrupper og noen av verdens største forskningsprosjekter på CO 2-håndtering lagt sine arbeidsmøter til Trondheim fra 19. til 23. juni.

Dette gjelder blant annet det felleseuropeiske forumet «Zero Emission Fossil Fuel Power Plants» – en ekspertgruppe opprinnelig opprettet av europeisk industri. I dag har gruppen status som rådgivende organ for EU på området CO 2-håndtering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.