IT

Reis "gratis" til USA for å juleshoppe

Stein Jarle Olsen
3. des. 2007 - 21:46

Dollarkursen er for tiden på et nærmest rekordlavt nivå i forhold til norske kroner.

For syv år siden var kursen på nesten 9,50 kr. Nå er den rundt 5,40 kroner.

Norske tollregler og dyr frakt gjør det imidlertid lite gunstig å bestille over nett, noe som gjør USA til et ønskereisemål for elektronikksugne nordmenn.

Tok stikkprøver

Forbrukerteknologi har foretatt noen stikkprøver fra amerikanernes store butikkjede Walmart og sammenliknet prisene deres med det billigste vi har funnet i Norge.

Tallene er klare. Olympus Camedia FE-280 med 8 megapiksler og filmopptak i 640x480 koster for eksempel lave 957 kroner hos Walmart, mot 1 629 kroner hos CDON.com, som er billigst i Norge.

Årets mobil er billig

Creative Zen V Plus med 4 GB lagring koster 535 kroner hos Walmart, mens Netshop er billigst i Norge med 895 kroner.

Og klarer du deg med engelsk operativsystem og uten vanlig, norsk garanti, kan du gå for Nokias flaggskiptelefon N95 (kåret til årets telefon på Mobilgallaen og årets mobil av Elektronikkbransjen), som her på berget koster hele 4 690 kroner uten binding hos Komplett.no. Hos Walmart får du den uten binding for 3 074 kroner.

Sparte 2 700 kroner

Bare på vår lille handlekurv her hadde vi spart nesten 2 700 kroner på å ta turen til USA. Det vil si at om du gjør noen få elektronikk-kupp på andre siden av dammen, kan det finansiere hele flybilletten dit. Og da kan du virkelig feriere med god samvittighet.

Vinn hver dag!

Litt kjapperer måte å få en julegave eller to, kan være å prøve vår Julekalender. Nye gaver i hver luke fram til jul!

Dollarkursen på 5,36 er innhentet fra Norges Bank i november, og det samme er produktprisene. Prisguide.tu.no er brukt for å finne de norske prisene. Vi tar forbehold om feil eller manglende informasjon i prisguiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.