ARKIVNYHETER

Reinholdt Meister slipper å dekke OPS-tapet

Jarle Skoglund
31. okt. 2011 - 08:34

Bakgrunnen for rettsaken var striden om hvem som skulle dekke det enorme underskuddet på 1,2 milliarder kroner etter utbyggingen av den aktuelle strekningen av E18 til firefelts motorveg.

To av entreprenørene, tyske Bilfinger Berger og danske E. Pihl & Søn, hevdet at Reinhold Meister hadde forpliktet seg til å dekke 20 prosent av tapet i veiprosjektet. Dette ble bestridt av Reinhold Meister, som nå har fått rettens medhold. Selskapet er i tillegg tilkjent saksomkostninger med 3 millioner krone

Saksøkerne hevdet at selskapet også var å regne som deltaker, med dertil hørende ansvar i vegprosjektet som var organisert som et såkalt OPS (Offentlig Privat Samarbeid). For å gjennomføre det ble det opprettet et eget selskap, kalt CJV E18. Reinhold Meister var underentreprenør i prosjektet.-Ikke ansvar for underskuddet

– Dommen slår fast at Reinhold Meister ikke er ansvarlig for prosjektunderskuddet. Kravet bygget på en avtale mellom de involverte selskapene, men den gjaldt primært operasjonelle detaljer for å sikre vegprosjektets fremdrift, sier advokat Jacob S. Bjønness-Jacobsen i advokatfirmaet Grette, som representerte Reinhold Meister sammen sin kollega Christoph Morck.

Han er svært tilfreds med dommen, men understreker at den ikke er rettskraftig før tidsfristen for anke er utløpt.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.