NYHETER_BYGG

Reinertsen tapte tvistesak

PROBLEMBYGG:Bygget som rommer den største satsingen på nanoteknologi i Norge har vært preget av feil og slurv i byggeperioden.
PROBLEMBYGG:Bygget som rommer den største satsingen på nanoteknologi i Norge har vært preget av feil og slurv i byggeperioden.

I en privat voldgiftssak ble et konsortium bestående av Reinertsen Anlegg og tyske MW Zander dømt til å betale Sintef 61 millioner kroner pluss renter og saksomkostninger.

Det nye bygget i Gaustadbekkdalen i Oslo var plaget av feil helt fra starten. På grunn av de strenge kravene til fysisk miljø, måtte bygget vibrasjonsdempes og klimatiseres slik at ikke de delikate instrumentene skulle forstyrres. I byggeperioden måtte blant annet gulvet forsterkes betydelig fordi det ikke klarte vibrasjonskravene. I tillegg var det preget av store mangler og byggeteknisk slurv.

På grunn av alle problemene, ble innflyttingen utsatt et halvt år og dette fikk igjen store konsekvenser for brukerne.Medhold på alle punkter

Dommen gir SINTEF medhold på alle punkter.

– Vi konstanterer at vi ikke har vunnet frem med våre synspunkter overfor retten, og det synes vi er beklagelig. Nå skal vi gå gjennom dommen sammen med vår tyske partner og klarlegge hvordan vi skal fordele erstatingsbeløpet mellom oss, sier adm. direktør i Reinertsen Anlegg, Erik Reinertsen, som ikke vil kommentere saken ytterligere overfor Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.