ARKIVNYHETER

Reinertsen Anlegg utbedrer E 39

Dette partiet ved Rodal ved Vinjefjorden inngår i den første parsellen som skal utbedres mellom Renndalen og Staurset. Her skal vegen følge dagens trasé, men den nye E 39 vil få vesentlig høyere standard enn i dag.
Dette partiet ved Rodal ved Vinjefjorden inngår i den første parsellen som skal utbedres mellom Renndalen og Staurset. Her skal vegen følge dagens trasé, men den nye E 39 vil få vesentlig høyere standard enn i dag. Bilde: Statens vegvesen
26. feb. 2008 - 10:14

Den aktuelle parsellen går mellom Renndalen og Busteinbukta. Dette er første etappe på en 15 km lang strekning langs Vinjefjorden som skal utbedres innen 1. juni 2010. Renndalen som ligger i Halsa kommune i Møre og Romsdal, er det ene ytterpunktet for de 15 kilometrene. Det andre ytterpunktet er Staurset i Hemne kommune i Sør-Trøndelag.

E 39 skal i stor utstrekning følge dagens trasé, men vegstandarden er så dårlig at det stort sett bare er traséen som blir brukt. Det blir lite igjen av dagens veg når utbedringen er fullført.

På tre korte strekninger skal den nye vegen gå helt utenom den gamle. Disse har en samlet lengde på ca. to kilometer. En av dem inngår i Reinertsens parsell. Den er 700 meter lang og ligger lengst vest på parsellen.

Utbedringen av E 39 er prosjektert av Asplan Viak. De to neste entreprisene vil utlyses senest innen utgangen av april. Prosjektet blir finansiert med ordinære riksvegmidler, men Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag fylke har forskuttert utgiftene i 2007 og 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.