IT

Regjeringens nettsider hacket

Leif Hamnes
19. mars 2009 - 08:03

I mer enn et halvt år har Barne- og likestillingsdepartemetnets nettsider mot omskjæring av kvinner, www.okprosjekt.no, vært under kontroll av russiske datakriminelle, skriver Aftenposten.

Besøkende på sidene har risikert å få ondsinnet kode lastet ned, noe som gjør de kriminelle i stand til å ta kontroll over PC-en og bruke den til blant annet spamutsendelse eller såkalte tjenestenektangrep.

– Det er sterkt beklagelig at folk har opplevd å få virus etter å ha besøkt vårt nettsted, sier statssekretær Kjell Erik Øie i Barne- og likestillingsdepartementet.

Visste det i desember

En privatperson advarte om angrepet allerede ved juletider, og det ble besluttet nedlagt. Likevel forble nettsidene åpne fram til i går kveld.

– Det er ekstra beklagelig at sidene ikke ble stengt etter at vi ba om det. Her har det skjedd en glipp. Vi vil gå igjennom rutinene våre for å se hvordan vi kan håndtere slike saker bedre, sier Øie.

En av mange

Sikkerhetsselskapet Watchcom har samarbeidet med Aftenposten i forbindelse med avisens serie av oppslag om datasikkerhet i det siste.

Ifølge selskapet er departementets nettsted bare ett av 1090 norske nettsteder som siden januar har vært hacket av kriminelle.

Av disse var 759 nettsteder infisert av ondsinnet kode for å gi den kriminelle kontroll over PC-en til de besøkende, 178 var hacket med tanke på spamutsendelse, mens 141 nettsteder hadde fårr innholdet forvrengt eller endret, skriver Aftenposten.

Les også:

Nordmann bak angrep på 30 000 PC-er

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.