OLJE OG GASS

– Regjeringens maritime strategi lite verdt

TRIST: Norsk politikk gjør at stadig flere redere flagger ut. Nå er det Bergesens tur, noe Rederforbundets sjef Marianne Lie karakteriserer som trist for norsk skipsfart. FOTO: NRF
TRIST: Norsk politikk gjør at stadig flere redere flagger ut. Nå er det Bergesens tur, noe Rederforbundets sjef Marianne Lie karakteriserer som trist for norsk skipsfart. FOTO: NRF Bilde: Arkiv
3. okt. 2007 - 12:06

– Det virker totalt meningsløst å presentere en strategi for framtidig vekst, samtidig som skipsfartsnæringen settes kraftig tilbake ved å inndra 14 milliarder i egenkapital. Her møter regjeringen seg selv i døra, sier administrerende direktør Marianne Lie i Norges Rederiforbund.

Gjør mer selv

Regjeringen vil ha en mer miljøvennlig skipsfart, men Lie påpeker at bransjens egen utslippsvisjon er dobbelt så bra som målene regjeringen presenterte i dag. Rederiforbundet vil ikke ha utslipp i det hele tatt.

– Den maritime strategien legger opp til en halvering av miljøutslippene fra skipsfarten. Næringen har selv en visjon om nullutslipp. Inndragningen av egenkapital svekker skipsfartens evne til å oppnå noen av målene. Strategien er dermed dårlig nytt for både miljø og maritim virksomhet langs hele kysten, fortsetter Lie.

Hele bransjen er nå skuffet.

– Næringen forventet mye av den maritime strategien fordi regjeringen har gitt uttrykk for tydelige ambisjoner på skipsfartens vegne. I dag er næringen og mange tusen ansatte skuffet, sier Lie.

©NTB

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.