ENERGI

Regjeringen vil utvide strømstøtteordningen til også å gjelde dem som bor på hytta

Vil gjelde ca. 10.000.

Også de som bor på hytta hele året, kan nå få strømstøtte.
Også de som bor på hytta hele året, kan nå få strømstøtte. Foto: Terje Pedersen/NTB
18. jan. 2023 - 15:47

De som bor fast på hytta, skal ha rett på samme strømstøtte som andre husholdninger, foreslår regjeringen. Men det gjelder ikke om du flyttet i 2022.

Det skriver NRK.

Det er om lag 10.000 som bor i fritidsboliger i Norge, og kostnaden anslås å ligge mellom 35 og 350 millioner kroner, ifølge NVE.

I sin pressemelding skriver regjeringen at justeringen gjelder dem som har meldt flytting til fritidsbolig senest 16. desember 2021.

Kostnaden skal tas over statsbudsjettet og kommer i tråd med et enstemmig vedtak fra energi- og miljøkomiteen på Stortinget. I dag er det kun dem som bor i helårsboliger som kan få strømstøtte.

– Husholdninger som av ulike årsaker bor fast i fritidsbolig, er utsatt for høye strømpriser på linje med andre husholdninger. Jeg er glad for å kunne sende på høring et forskriftsforslag som vil bidra til å av avhjelpe de økonomiske konsekvensene for denne gruppa, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Stadig flere har meldt flytting til hytta på permanent basis de siste årene, på grunn av koronapandemien og på grunn av strømprisene. Det er opp til kommunen fritidsboligen ligger i om man får lov til å bo på hytta fast.

– Dette har vi i SV jobbet for opp mot regjeringspartiene på Stortinget, og vi er glade for at det kommer på plass nå, sier energipolitisk talsperson Lars Haltbrekken i SV.

Utbetalingene vil gjelde fra 1. januar 2023.

– Vi må utelukke all våpenproduksjon fra Oljefondet. For det er tydeligvis altfor vanskelig å avklare når våpen blir brukt til systematiske brudd på folkeretten, sier Kari Elisabeth Kaski (SV).
Les også

Frykter Norge kan bli sett på som profitør på Gaza-krigen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.