Regjeringen vil bruke 1,2 milliarder kroner mer på vedlikehold av riksveier

Regjeringen foreslår styrkelse av drift og vedlikehold på riksveier med 1,2 milliarder kroner i revidert nasjonalbudsjett for 2023 . Dette kommer i tillegg til styrkelsen med en milliard i statsbudsjettet for 2023.

Mye av merbevilgningen vil nok gå med til asfalt.
Mye av merbevilgningen vil nok gå med til asfalt. Illustrasjonsfoto: Brani
11. mai 2023 - 11:00

– Denne regjeringen fører en ansvarlig veipolitikk. Styrkelsen vi nå foreslår vil bidra til en rekordhøy satsing på drift og vedlikehold, og viser at regjeringen prioriterer å ivareta de veiene vi har, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Mer til drift og vedlikehold

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til drift og vedlikehold med til sammen 1,2 milliarder kroner. Dette kommer på toppen av de 9,4 milliardene som allerede ligger inne i statsbudsjettet for 2023 til drift og vedlikehold av veier, en styrkelse fra 2022 med en milliard kroner.

– Med de ekstra pengene vi nå foreslår i RNB, vil Statens vegvesen utføre betydelig mer vedlikehold i 2023 enn først planlagt. Som helhet blir nivået på bevilgningen til drift og vedlikehold på riksveier i 2023 med dette rekordhøyt, og nærmer seg et nivå hvor vi vil kunne forhindre nytt forfall på norske veier i år, sier samferdselsministeren.

En økning på 1 044,7 millioner

Det blir foreslått en økning på budsjettposten for drift og vedlikehold av riksveier på til sammen 1 237,3 millioner kroner. Forslaget omfatter en økning på 1 044,7 millioner kroner for å styrke vedlikeholdet av riksveier. Økningen blir finansiert med ledige midler fra andre poster på budsjettet til Samferdselsdepartementet. I tillegg kommer ekstraordinær lønns- og prisomrekning på 190,9 millioner kroner på posten.

I forslaget ligger det også 1,8 millioner kroner til kompensasjon for midlertidig økt arbeidsgiveravgift.

– Med dette viser regjeringen ville til å velge det som er viktig. Vi må få mer for pengene. Vi må ivareta veiene våre, og vi må prioritere trygt og ansvarlig gjennom en urolig tid, sier Nygård.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.