OLJE OG GASS

Regjeringen utlyser 90 nye blokker for oljeleting

I Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet. Arkivbilde.
De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet. Arkivbilde. Foto: EMGS
29. mai 2019 - 12:57
Olje- og energidepartementet utlyste onsdag 90 nye leteblokker i det såkalte TFO-området i årets konsesjonsrunde på norsk sokkel.
 

Av blokkene ligger fem i Nordsjøen, 37 i Norskehavet og 48 i Barentshavet.

Selskapenes søknadsfrist i denne konsesjonsrunden er satt til tirsdag 27. august klokken 12.00. Etter at søknadene er behandlet, tas det sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2020.

– Dette er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk, og jeg har god tro på fortsatt interesse fra oljeselskapene til å utforske norsk sokkel, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) i en pressemelding.

– Utvidelsen av TFO-området vil gi selskapene tilgang på nye muligheter som vil kunne bidra til verdiskaping, sysselsetting og teknologiutvikling, også i nord, fortsetter Freiberg.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder. De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

Les også

 
 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.