Regjeringen skjerper krav til fagskoler

- Mens utdanninger ved universiteter og høyskoler skal være forskningsbasert, skal fagskoleutdanningene være praksisnære og bygge på yrkesfaglige prinsipper og standarder i de bransjene studentene skal ut i, sier Henrik Asheim (H), minister for forskning og høyere utdanning.
- Mens utdanninger ved universiteter og høyskoler skal være forskningsbasert, skal fagskoleutdanningene være praksisnære og bygge på yrkesfaglige prinsipper og standarder i de bransjene studentene skal ut i, sier Henrik Asheim (H), minister for forskning og høyere utdanning. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix
26. aug. 2020 - 14:59

Regjeringen vil stille strengere krav til godkjenning av fagskoler. Samtidig åpnes det for kortere utdannelser.

Ifølge Aftenposten kommer forslaget etter at det utløste debatt i fjor da Astrologiskole Herkules ble godkjent som fagskole i fjor.

Fagskoler tilbyr korte, praksisnære og yrkesrettede utdanninger som skal være et alternativ til universitets- og høyskoleutdanning. Nå sender Kunnskapsdepartementet forslag om endringer i fagskoleloven ut på høring.

– Vi må stille samme krav til kunnskapsgrunnlaget ved fagskoler slik vi gjør for universiteter og høyskoler, uten at vi skal gjøre dem helt like. Mens utdanninger ved universiteter og høyskoler skal være forskningsbasert, skal fagskoleutdanningene være praksisnære og bygge på yrkesfaglige prinsipper og standarder i de bransjene studentene skal ut i, sier Henrik Asheim (H), minister for forskning og høyere utdanning.

Det foreslås også å endre kravet til hvor lang en fagskoleutdanning må være. Målet med det er å bidra til at det utvikles flere relevante, kortere og mer fleksible tilbud som kan kombineres med jobb og familie.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.