Regjeringen sier nei til strømkabel mellom Norge og Skottland

Regjeringen avslår NorthConnects søknad om å bygge en ny strømkabel mellom Norge og Skottland. De sier at den ville gitt høyere strømpriser.

– Det er ikke grunnlag for å gi konsesjon slik prosjektet ligger nå, sier energiminister Terje Aasland (Ap) om Norge-Skottland-kabel.
– Det er ikke grunnlag for å gi konsesjon slik prosjektet ligger nå, sier energiminister Terje Aasland (Ap) om Norge-Skottland-kabel. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
16. mars 2023 - 09:14

– Det er ikke grunnlag for å gi konsesjon slik prosjektet ligger nå, og det er heller ikke grunnlag for at søknaden fortsatt skal ligge i bero. Derfor blir konsesjonssøknaden avslått, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til VG.

Strømkabelen NorthConnect mellom Norge og Skottland skulle etter planen ha en kapasitet på 1.400 megawatt.

– Det å øke eksponeringen av norsk vannkraft for ytterligere direkte eksport gjennom mellomlandsforbindelser tjener ikke det norske kraftsystemet. Det vil komme i en tid hvor vi støtter oss mer og mer på uregulerbar kraft, sier Aasland.

Energiminster Terje Aasland (Ap) kan nå fortelle at det er fem selskaper som har kvalifisert seg til auksjonen for å bygge havvind på Sørlige Nordsjø II.
Les også

Sørlige Nordsjø II: – Hvis én deltar, så vil den vinne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.