KLIMA

Regjeringen møter felles klimafront

Drivhuseffekten kan føre til global oppvarming og dermed klimaendring. Ikke alle forskere er enige i at menneskeskapte utslipp bidrar til endringer som nedsmelting av isbreer og polområder, snøfattigere vintre, mer ekstremvær, flom og tørke.
Drivhuseffekten kan føre til global oppvarming og dermed klimaendring. Ikke alle forskere er enige i at menneskeskapte utslipp bidrar til endringer som nedsmelting av isbreer og polområder, snøfattigere vintre, mer ekstremvær, flom og tørke. Bilde: Colourbox

De tre partiene møter de rødgrønne på Stortinget til det første forhandlingsmøtet i ettermiddag.

Fremskrittspartiet er ikke invitert til å delta.

Kravene vil bli presentert på en pressekonferanse etter at regjeringspartiene har fått dem overlevert.

Bakgrunnen for forhandlingene er regjeringens klimamelding som KrF, H og V mener er altfor lite konkret. De krever derfor betydelige endringer i opplegget fra regjeringen dersom det skal bli bred enighet i Stortinget.

– Vi setter oss til forhandlingsbordet fordi det er tvingende nødvendig å skjerpe mål, tiltak og virkemidler i klimameldingen, sa KrFs leder Dagfinn Høybråten i sin tale til landsstyremøtet sist fredag.

Sterkere satsing på fornybar energi, innføring av grønne sertifikater, elektrifisering av sokkelen og avgiftslettelser på miljøvennlige biler er trolig blant kravene.

De tre opposisjonspartiene har også signalisert at de vil ha en vurdering av høyhastighetstog inn i klimaforhandlingene. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.