– Regjeringen har løyet om industrikraft

LØGN: Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen har løyet når de i Soria Moria-erklæringen lovet å jobbe for billigere strøm til industrien.
LØGN: Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen har løyet når de i Soria Moria-erklæringen lovet å jobbe for billigere strøm til industrien. (Bilde: bruker 123, iStockphoto)
  • Industri

– Dette er den største valgbløffen i regjeringen, sier Erna Solberg til Teknisk Ukeblad.

Hun viser til at regjeringspartiene gikk til valg på et løfte om billigere kraft til industrien, som de ikke har klart å innfri.

Denne uken gikk Jens Stoltenberg ut og lovet 40 millioner til industrien, i tillegg til en konsortium-modell for innkjøp av kraft.

Les mer: Stoltenberg gir penger til industrikraft

Ikke imponert

Erna Solberg lar seg ikke imponere.

– Dette er ikke et industrikraftregime, sier hun.

Hun mener regjeringen hele tiden må ha visst at et industrikraftregime ville få problemer med EØS-avtalen.

– De løy i forrige valg. Nå sitter de på fjerde året, og har ennå ikke fått dette på plass.

Industrien har ventet

Høyre-lederen tror det hadde vært bedre for industrien om regjeringen tidligere hadde sagt at det ikke kommer noe industrikraftregime.

– Så lenge de har gått rundt og sagt dette, har bedriftene ikke gått inn og forhandlet nye langsiktige kraftkontrakter. I stedet har de ventet på det de ble lovet, og har i dag dyrere strømpris enn de ville hatt om ikke regjeringspartiene hadde løyet i 2005, sier Solberg.

– Ingenting har skjedd

KrF-leder Dagfinn Høybråten er på linje med Erna Solberg.

– Regjeringspartiene reiste rundt og lovet billigere kraft til industrien. Mange trodde på løftene, men per i dag har det ikke skjedd noen ting, sa Høybråten på Industrikonferansen i går.

Sponheim enig

Venstre-leder Lars Sponheim mener også at regjeringen har løyet om industrikraft.

– Det verste var ikke at de løy, men at mange industribedrifter lot lukrative kontrakter gå fordi de ventet på en løsning som de trodde på, sier Sponheim.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå