INDUSTRI

– Regjeringen har løyet om industrikraft

LØGN: Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen har løyet når de i Soria Moria-erklæringen lovet å jobbe for billigere strøm til industrien.
LØGN: Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen har løyet når de i Soria Moria-erklæringen lovet å jobbe for billigere strøm til industrien. Bilde: bruker 123, iStockphoto
Camilla Aadland
13. mai 2009 - 14:28

– Dette er den største valgbløffen i regjeringen, sier Erna Solberg til Teknisk Ukeblad.

Hun viser til at regjeringspartiene gikk til valg på et løfte om billigere kraft til industrien, som de ikke har klart å innfri.

Denne uken gikk Jens Stoltenberg ut og lovet 40 millioner til industrien, i tillegg til en konsortium-modell for innkjøp av kraft.

Les mer: Stoltenberg gir penger til industrikraft

Ikke imponert

Erna Solberg lar seg ikke imponere.

– Dette er ikke et industrikraftregime, sier hun.

Hun mener regjeringen hele tiden må ha visst at et industrikraftregime ville få problemer med EØS-avtalen.

– De løy i forrige valg. Nå sitter de på fjerde året, og har ennå ikke fått dette på plass.Industrien har ventet

Høyre-lederen tror det hadde vært bedre for industrien om regjeringen tidligere hadde sagt at det ikke kommer noe industrikraftregime.

– Så lenge de har gått rundt og sagt dette, har bedriftene ikke gått inn og forhandlet nye langsiktige kraftkontrakter. I stedet har de ventet på det de ble lovet, og har i dag dyrere strømpris enn de ville hatt om ikke regjeringspartiene hadde løyet i 2005, sier Solberg.– Ingenting har skjedd

KrF-leder Dagfinn Høybråten er på linje med Erna Solberg.

– Regjeringspartiene reiste rundt og lovet billigere kraft til industrien. Mange trodde på løftene, men per i dag har det ikke skjedd noen ting, sa Høybråten på Industrikonferansen i går.Sponheim enig

Venstre-leder Lars Sponheim mener også at regjeringen har løyet om industrikraft.

– Det verste var ikke at de løy, men at mange industribedrifter lot lukrative kontrakter gå fordi de ventet på en løsning som de trodde på, sier Sponheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.