IT

– Regjeringen fyrer med tusenlapper

Espen Zachariassen
3. des. 2008 - 10:22

- Vi er bekymret for at regjeringen vil komme med en krisepakke som er tilpasset kun den tradisjonelle industrien. Det vil si at vi får en krisepakke for fortiden og ikke for fremtiden, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge.

Vernehjelm

Han kritiserer statsminister og næringsminister for å farte fra den ene truede industribedriften til den andre, iført gule vernehjelmer og refleksvester.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Med unntak av statsråd Heidi Grande Røys, ser det ut til at regjeringen har glemt at IKT-næringen er Norges tredje største næring målt i omsetning. Hvis man nå konstruerer en feilinnrettet krisepakke for næringslivet, blir det som å fyre i ovnen med tusenlapper. Det varmer, men det er ekstremt dyrt, skriver Hoff i en pressemelding og hevder kripepakke for tradisjonell industri i kjølvannet av finanskrisen er å holde kunstig liv i bedrifter som lenge har hatt et for høyt kostnadsnivå

Glemt

- Næringsministeren har uttalt at de har vært i kontakt med alle næringer i Norge, men IKT-næringen er hittil uteglemt. Vi har intet hørt, og ingen fra kunnskapsindustrien var invitert da regjeringen for en tid siden inviterte til kriseprat med næringslivet. Det viser at næringsministeren dessverre tror at Norge fortsatt befinner seg i industrisamfunnet og ikke i kunnskapssamfunnet, sier Hoff.

LO-dose

Han oppfatter at pengene som er gitt til GIEK og Eksportfinans ikke har noen betydning for IKT-næringen, men myntet på den tradisjonelle industrien.

- Disse signalene synes vi er meget urovekkende, og vi er redde for at krisepakken som skal komme på nyåret, allerede er i ferd med å formes som en valgkamppakke. LO er Arbeiderpartiets viktigste sponsor og premissgiver og deres medlemsgrunnlag er sterkest i tradisjonell industri. Det er derfor ikke oppsiktsvekkende at Jens og Sylvia nå tar sin daglige dose med besøk hos tradisjonelle industribedrifter, sier Per Morten Hoff.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.