KRAFT

– Regjeringen fører folk bak lyset

Ketil Solvik-Olsen mener nye momenter i kraftlinjesaken ikke vil bli vurdert dersom regjeringen dropper et ekspertutvalg.
Ketil Solvik-Olsen mener nye momenter i kraftlinjesaken ikke vil bli vurdert dersom regjeringen dropper et ekspertutvalg. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Jannicke Nilsen
16. aug. 2010 - 11:35

Olje- og energidepartementet vil bestille delrapporter om alternativer til luftlinje i Hardanger, og gjennomgå dem selv.

Det er å føre folk bak lyset, mener FrPs energi- og miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen.

Avgjørende

– Jeg ser det som helt avgjørende at man nå sørger for en helt ny vurdering i saken. Det betyr både ny utredning og at eksterne eksperter, gjerne utenlandske, kommer med en vurdering, sier Solvik-Olsen.

Solvik-Olsen viser til at regjeringen både muntlig og skriftlig har kommunisert at den ”vil sørge for en gjennomgang ved eksterne eksperter på kraftframføring, kraftsystemer og samfunnsøkonomi”.

Derfor mener han statsminister Jens Stoltenberg er på gyngende grunn når han sier at han aldri har lovet noe ekspertutvalg.

Nye momenter

– Alle tolket det som at regjeringen nå ville sikre en ekstern tredjeparts vurdering av kraftlinjesaken i Hardanger, sier Solvik-Olsen.

Han mener alt annet vil være å føre befolkningen bak lyset.

– At departementet selv skal gå gjennom rapporter vil ikke sikre at nye momenter blir vurdert i saken, mener Solvik-Olsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.