ARKIVNYHETER

- Regjeringen er ignorant

- I opposisjon lovte regjeringspartiene bedre vilkår for norske sjøfolk, vilkår på linje med dem man har i Danmark, Sverige og EU, sier han.

De samme partiene gjorde ifølge Muffetangen, skarp helomvending så fort de kom i posisjon. Da gikk de straks fra løftene

. I juni 1998 sa daværende stortingsrepresentant Ansgar Gabrielsen om den daværende regjeringen Stoltenberg: - Det ordet som er best dekkende for hva jeg føler her jeg står i dag er skuffelse, skuffelse for at de representantene og de partiene som var høyest på banen i denne saken før valget, nå fremmer forslag som i realiteten vil kunne være begynnelsen på en ny nedgangsperiode for norsk skipsfart".

Muffetangen tar Gabrielsens ord og snur på dem.

- Den skuffelsen fra Stortingets side over regjeringen som her er uttrykt, er gjeldende også i dag, sier han.

I februar i år påla nemlig Stortinget regjeringen å komme tilbake til dette i revidert nasjonalbudsjett, da med en utvidelse av nettolønnsordningen til også å gjelde for ansatte om bord i offshorefartøyer og bøyelastere. Dette skulle skje med virkning fra 1. juli 2003.

Når regjeringen ved fremleggelsen av revidert budsjett valgte å ignorere stortingsvedtaket, vil Maritimt Forum sette sin lit til at de samme partiene som utgjorde flertallet i februar, viser at de ikke lar seg overkjøre på denne måten, sier Muffetangen.

- Spørsmålet er enkelt: Skal vi - eller skal vi ikke - fortsette å ha en maritim næring i dette landet?

Muffetangen svarer selv: - Det får vi jo ikke til om vi har strengere driftsbetingelser enn land vi må sammenligne oss med!

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.