KRAFT

–Regjeringen er handlingslammet

Ole K. Helgesen
2. sep. 2008 - 10:47

Han mener CO2-debatten har gjort regjeringen handlingslammet, og at regjeringen spiller rullett med energiforsyningen til husholdninger og næringslivet i regionen.

- Dagens prisforskjeller på strømkoster regionen opp mot 2 milliarder kroner ekstra per år. En slik situasjon er uholdbar. Det er et statlig ansvar å sikre en robust kraftforsyning, og da må myndighetene gå offensivt til verks. Det har vært feilslått å bruke 2,5 milliarder kroner på to mobile gasskraftverk, fremfor å stimulere til permanente løsninger.

Hvordan ville du løst kraftsituasjonen i Midt-Norge?

- Vi bør legge til rette for en anbudskonkurranse, hvor alle energiteknologier kan bidra til å løse kraftsituasjonen. De prosjekter som trenger lavest bidrag for å realiseres må få prioritet. Jeg er overbevist om at ESA vil akseptere dette siden det er forsyningssikkerhet som er drivkraften. Dersom regjeringen samtidig legger bort sin motstand mot vannkraft og gasskraftverk, så vil et gasskraftverk, for eksempel på Skogn, ha gode sjanser for å bli realisert. De alternative løsningene kan rett og slett ikke konkurrere på kraftvolum.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.