KRAFT

– Regjeringen er Dilbert-aktig

Ole K. Helgesen
12. des. 2008 - 09:42

Solvik-Olsen sier det er ”Dilbert”-prinsipper over det regjeringen gjør med henvisning til tegneserien om dataingeniøren Dilbert som jobber i et firma hvor ingen av de ansatte blir hørt.

– Nyhetene om at man må bruke tradisjonell teknologi på Mongstad viser at regjeringen bør være mer edruelig i sin CO2-strategi. Eller, de må i alle fall anskaffe seg en strategi, sier FrP-politikeren.

Symbolpolitikk

Han mener regjeringen kan ødelegge hele prosjektet.

– Symbolpolitikken i Mongstad-prosjektet reduserer trolig sjansen for suksess fordi man kutter hjørner og stresser organisasjonen unødvendig. Det er åpenbart at prosjektet trenger en lengre tidsplan. Man kan ikke politisk vedta når man skal få teknologiske gjennombrudd. Dersom man erkjenner dette, og tilpasser prosjektene, så tror jeg det langsiktige resultatet blir bedre.Solvik-Olsen sier at man må være klare på at fullskala anlegg ikke begynner å bygges før man har erfaringer fra pilotanlegget.

– Det har regjeringen ikke våget å være tydelige på. Men det er meningsløst å bygge fullskala anlegg som ikke virker eller er svindyrt.

CO2-strategi

– FrP har foreslått at regjeringen må framlegge en helhetlig CO2-strategi, for å sikre at man fokuserer der det er størst mulig for suksess, ikke tviholder på Mongstad og Kårstø prosjektet for enhver pris. FrPs forslag ble nedstemt av de øvrige partiene. Dermed signaliserer man manglende vilje til å realitetsorientere seg underveis. Det kan bli en svært kostbar tilnærming, sier Solvik-Olsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.