OLJE OG GASS

Registrerer bevegelser nøyaktig

SIKKERT: Seatex-systemet kan varsle mannskapet dersom bevegelsene i skipet er i ferd med å overstige grenseverdier. Her fra AHTS-simulator.
SIKKERT: Seatex-systemet kan varsle mannskapet dersom bevegelsene i skipet er i ferd med å overstige grenseverdier. Her fra AHTS-simulator. Bilde: Konsberg Maritime
Tore Stensvold
8. juni 2010 - 12:52

Nøyaktige opplysninger om skipets bevegelser i alle akser og retninger kan bety mye for sikkerheten til mannskap og utstyr.

Derfor har Kongsberg Seatex jobbet med å utvikle sensorer og utstyr som gjør det mulig.Bygger på erfaring

Ifølge Kongsberg-selskapet, er det flere tiår med utvikling av posisjonerings- og bevegelsesmålingsutstyr som la grunnlaget for systemet, som er kalt VMM 220.

Systemet kombinerer input fra Seatex-systemet Motion Reference Units (MRU) og Seapath.Kobler det som er der

Informasjonen kombineres med andre signaler fra værdata og navigasjonssystemer. Ifølge Kongsberg har svært mange skip de nødvendige sensorer og utstyr om bord allerede.

Det nye er at dette kan kobles sammen og analyseres og presenters i VMM 200 i sanntid.Alarm og grenser

Operatører av skip kan sammen med statistikk og erfaring sette inn grenseverdier for sikre operasjoner, blant annet på offshorefartøyer og ankerhåndteringsskip.

Når kritisk grense nærmer seg, vil alarmen gå og operasjoner kan avbrytes uten å sette sikkerheten til mannskapet i fare.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.