IT

Refser RiksTVs avtale med TV 2

UHF-antenner som denne skal spre TV 2s signaler langs det digitale bakkenettet. Post- og teletilsynet mener kanalen har kommet mistenkelig godt ut av forhandlingene med betal-TV-selskapet RiksTV.
UHF-antenner som denne skal spre TV 2s signaler langs det digitale bakkenettet. Post- og teletilsynet mener kanalen har kommet mistenkelig godt ut av forhandlingene med betal-TV-selskapet RiksTV. Bilde: SCANPIX/Hansen, Alf Ove
6. des. 2007 - 15:40

Det er Norges Televisjon (NTV) som sitter på konsesjonen for det digitale bakkenettet og som derfor har det endelige ansvaret for at kravene i konsesjonen oppfylles. Betal-TV-selskapet RiksTV leier i sin tur kapasitet av NTV, men har ifølge Post- og teletilsynet (PT) gitt TV 2 bedre vilkår enn de andre kanalene som det er inngått avtale med.

– Faktiske feil

Tilsynet har sendt NTV varsel om vedtak med svarfrist 7. januar.

RiksTV er dundrende uenig i tilsynets vurderinger, blant annet om at avtalen er konkurransevridende. Selskapet mener varselet inneholder faktiske feil og flere ubegrunnete påstander.

– Vi mener forskjellene mellom avtalene til TV 2 og de andre kringkasterne er saklig begrunnet og at konsesjonen derfor er oppfylt, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV i en pressemelding.

Kundene ikke berørt

Han sier selskapet ikke vil forhåndsprosedere saken i mediene, men heller konsentrere seg om å lage et grundig svar til tilsynet.

Ifølge RiksTV får varselet ingen konsekvenser for selskapets kunder, og produktene som tilbys i dag vil ikke bli berørt.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.