BYGG

Reduserte regningen med 50 millioner

Å ruste opp Kleivene tunnel like ved Drammen sentrum vil koste under 30 millioner kroner i stedet for 81 millioner.
Å ruste opp Kleivene tunnel like ved Drammen sentrum vil koste under 30 millioner kroner i stedet for 81 millioner. Bilde: Anders Haakonsen
24. apr. 2008 - 14:12

Statens vegvesen satte på bremsene på Kleivene-prosjektet i Drammen etter at Mesta som eneste anbyder i januar forlangte 81 millioner kroner for å ruste opp tunnelen.

Mye spart

Det var fornuftig, for gevinsten ser ut til å bli over 50 millioner kroner.

Etter at entreprisen ble splittet opp, ligger det an til at den samlede regningen kommer under 30 millioner kroner, skriver Våre veger.

Fem entreprenører meldte sin interesse etter den nye anbudsåpningen på to av oppdragene 18. april.

Prosjektleder Bjørn Kleppestø sier til bladet at han selvsagt er godt fornøyd med prisnivået. Samtidig understreker han at Kleiveneprosjektet har et noe mindre omfang nå enn da Mesta leverte sitt anbud.

Suksess med deling

Arbeidene på tunnelen like ved Drammen sentrum er et nytt eksempel på at Vegvesenet sparer penger på å oppsplitting i flere delentrepriser.

Ifølge Våre veger ble jobben på Pirbrua i Trondheim tidligere i år delt opp med suksess. I fjor kom det inn et eneste anbud på bygging av brua. Det var på 149 millioner kroner. Deretter ble jobben delt i fire oppdrag. Summen av disse ble 81,3 millioner.

Eiksundsambandet på Søre Sunnmøre, som ble åpnet i februar, endte med sluttkostnader under budsjett. Også her ble mye tilskrevet at det gedigne prosjektet ble splittet opp i 16 entrepriser.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.