OLJE OG GASS

Rederne flytter ikke

VIL HA SKIPSKONTROLL: Skipsfarten er fritatt fra å følge kravene for håndtering av fluorholdige klimagasser, men ikke lenge, dersom kjølebransjen får det som de vil.
VIL HA SKIPSKONTROLL: Skipsfarten er fritatt fra å følge kravene for håndtering av fluorholdige klimagasser, men ikke lenge, dersom kjølebransjen får det som de vil. Bilde: Wilh.Wilhelmsen
9. okt. 2007 - 07:07

Ingen av de 30 største rederiene i Norge planlegger utflagging, reduksjon av virksomheten eller salg av skip, dersom de må betale de 14 milliarder kronene i utsatt skatt som regjeringen varsler de vil kreve inn.

Ingen av må si opp ansatte heller.

Flytter ikke

Det viser en spørrerunde bladet Økonomisk rapport har gjennomført blant rederiene.

– Vi kommer ikke til å flytte fra Norge, men vi kommer løpende til å vurdere hvor ny forretningsvirksomhet skal bygges opp, sier daglig leder og eier Atle Bergshaven i Bergshav Management til NRK.

Beskjeden er den samme fra i Uglands Rederi.

- Tvilsomme påstander

– Vår eier, Johan Jørgen Ugland, har bestemt seg for å forbli i Norge, sier administrerende direktør Hans Ivar Vigen.

Rederiforbundet mener regjeringens skattekrav vil ramme hele den maritime næringen, verdiskapningen og arbeidsplasser kysten rundt.

– Påstandene fra næringen er høyst tvilsom omgang med fakta, sier leder for rederiskattutvalget, professor Guttorm Schjelderup ved Norges Handelshøyskole i Bergen til NRK.

©NTB

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.