PRODUKSJON

Reddet planene om dørfabrikk

Bilde: Hydro

I desember signaliserte Innovasjon Norge skepsis til å støtte Doorias fabrikk-planer i Sogn og Fjordane.

Men nå har styret i Innovasjon Norge likevel vedtatt å støtte etableringen med i alt 79 millioner kroner i lån og tilskudd.

– En ny fabrikk i Årdal vil være en svært viktig for omstillingsprosessen i Årdal. Den gir arbeid til mange av de som mister jobben hos Norsk Hydro når aluminiumsproduksjonen blir trappet ned fra 2007, sier, Steinar Olsen, styreleder i Innovasjon Norge.60 nye arbeidsplasser

Etableringen vil i første omgang gi bortimot 60 arbeidsplasser. Dermed erstattes nesten halvparten av de 130 arbeidsplasser som går tapt når den gamle ovnshallen på Hydro-fabrikken stenger. Og det skal være muligheter for utvidelser innen få år.

Dooria har vurdert å plassere fabrikken i Sverige eller Finland, men anser Årdal som det beste stedet på grunn av tilgjengelig kompetanse og god tilgang til underleverandører. Konsernet planlegger å investere i alt 100 millioner kroner i maskiner og opplæring.

Regjeringen har bevilget 100 millioner kroner til å skape nye arbeidsplasser i Høyanger og Årdal etter at Hydro bestemte seg for å legge ned deler av aluminiumsverket. Innovasjon Norge har ansvaret for oppfølging av omstillingen. Norsk Hydro, SIVA og Årdal kommune skal også bidra vesentlig til etableringen.

Dooria er en av de største produsentene av dører til boligmarkedet i Norden. Konsernet omsatte for i overkant av 300 millioner kroner i 2004.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.