IT

Reddet av mobil backup

450 yx og Uno-X bensinstasjoner beholdt fobindelsen til Bankenes betalingssentral takket være mobilt system i bakhånd.
450 yx og Uno-X bensinstasjoner beholdt fobindelsen til Bankenes betalingssentral takket være mobilt system i bakhånd. Bilde: Wiki COmmons
Finn Halvorsen
29. nov. 2007 - 22:53

Da yx Energi bestemte seg for å installere bredbånd for alle sine rundt 450 yx og Uno-X bensinstasjoner, blant annet for overføring av betalingstransaksjoner til Bankenes betalingssentral, stilte de som krav at løsningen skulle ha backup-løsning via mobilnettet.

ErgoGroup fikk kontrakten og benytter BaneTele som underleverandør av nettjenester.

De har igjen kontrakt med det lille selskapet Nettec som har levert den mobile backup-løsningen De benytter utstyr fra engelske Sarian, som blant annet har levert tilsvarende backup-løsninger til 15000 engelske postkontorer.



Helt avgjørende

- For våre ubetjente Uno-X stasjoner var en slik løsning helt avgjørende. Vår kunder forventer å kunne tanke billig bensin til enhver tid. Da må vi ha løsninger som oppfyller disse kravene for ikke å miste tillit. Vi må ha sikkerhet for at korttransaksjonen alltid går gjennom. Det samme gjelder også for de betjente stasjonene utenom åpningstid, sier IT-sjef Trond Sagli i yx Energi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.