KRAFT

Reddet av høyere kraftpriser

FORNØYD: - Resultatene hittil i 2010 speiler imidlertid en god energidisponering gjennom året, mener konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.
FORNØYD: - Resultatene hittil i 2010 speiler imidlertid en god energidisponering gjennom året, mener konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen. Bilde: Berit Roald / Scanpix
Mona Sprenger
11. nov. 2010 - 10:23

Men det underliggende resultatet etter skatt har derimot falt fra 600 til 469 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor, noe som tilskrives at det har kommet lavere bidrag fra tilknyttede selskaper.

Statkraft satser i Tyrkia:

– God energidisponering

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen sier i en pressemelding at han er fornøyd:

– Kvartalsresultatet er som forventet for denne tiden av året, og drives i hovedsak av sesongmessige variasjoner. Resultatene hittil i 2010 speiler imidlertid en god energidisponering gjennom året. Statkraft hadde en høy produksjon i vinter som følge av kaldt vær og høye kraftpriser, mens vi deretter har valgt å spare noe på vannet i magasinene, sier han i en melding.

Kraftprisene i årets ni første måneder har vært betydelig høyere, sammenlignet med tilsvarende periode i 2009.

Norsk strøm er ikke ren: Norsk strøm er ikke ren: Halvparten er kull- og atomkraft

Spår lavere produksjon

I løpet av de ni første månedene produserte Statkraft totalt 39,6 TWh, som er på størrelse med produksjonen i samme periode i fjor på 39,1 TWh. I fjerde kvartal forventes det en relativt lavere vannkraftproduksjon sammenlignet med samme periode i fjor, på grunn av magasinnivåer under det normale. Ved utgangen av september var den samlede magasinfyllingen i Norden på 18 prosent under normalt nivå, ifølge NVE.

Les også:

Norsk teknologi – skotske arbeidsplasser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.