KLIMA

Redder regnskog for 3 milliarder

Norges bidrag til å bevare regnskogen er 3 milliarder kroner årlig. Det er resultatet  av klimaforliket med opposisjonen på Stortinget og den rødgrønne regjeringen i desember 2007.
Norges bidrag til å bevare regnskogen er 3 milliarder kroner årlig. Det er resultatet av klimaforliket med opposisjonen på Stortinget og den rødgrønne regjeringen i desember 2007. Bilde: colourbox.com

– Norge er beredt til å trappe opp innsatsen mot avskoging i utviklingsland til om lag 3 milliarder kroner årlig. Dette kan gi store, raske reduksjoner i utslippene av klimagasser til lave kostnader, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) som søndag la fram Norges strategi i arbeidet mot avskoging i utviklingsland.

La fram strategien

I forhandlingene om et klimaforlik mellom regjeringen og opposisjonen er det oppnådd enighet om å bruke 3 milliarder kroner hvert år de tre neste årene, først og fremst for å redusere de store CO2-utslippene fra avskogingen.

Les også:
Bellona fornøyd med regnskogmilliarder
Grønn kraft kan koste deg 1000 kr. mer i året
Kan skape flere titalls TWh fornybar energi


Stoltenberg la søndag fram strategien i klimapolitikken i et møte med de parlamentariske lederne fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Fra regjeringen hadde Stoltenberg med seg miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) og olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp).

– Betydelige reduksjoner

– En satsing på dette området de nærmeste årene kan bidra til betydelige reduksjoner i de globale utslippene i en periode der verden arbeider med å få på plass en ny og mer omfattende klimaavtale, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Den økte innsatsen mot avskoging og klimatiltak i utviklingsland skal ikke gå på bekostning av dagens norske innsats mot fattigdom, men finansieres innenfor en økende, samlet norsk bistandsramme.

Norges bidrag til avskoging vil bli presentert på det internasjonale klimatoppmøtet på Bali. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.