NETTARKIV

Redaktørstolen er tom

Anders J. Steensen
8. okt. 2003 - 11:10

Styret og ledelsen i Ingeniørforlaget er uenige om veivalget for Teknisk Ukeblad (TU). Derfor har styret valgt å si opp ansvarlig redaktør i TU, Claude R. Olsen og administrerende direktør i Ingeniørforlaget, Jarle Skoglund.

- Ansvarlig redaktør Claude R. Olsen og adm. direktør Jarle Skoglund slutter i sine stillinger. Bakgrunnen er at styret og ledelsen i forlaget har ulike oppfatninger om forlagets strategi og videre utvikling, sier styreleder Erik Prytz i Ingeniørforlaget i en pressemelding.

Olsen fratrer med øyeblikkelig virkning, mens Skoglund fortsetter i forlaget og går tilbake til sin tidligere jobb som ansvarlig redaktør for fagbladet Våre Veger. I en overgangsperiode er han konstituert som daglig leder og redaktør for TU.

Ingeniørforlaget har slitt med økonomien de to siste årene etter et dramatisk fall i inntektene fra stillingannonsesmarkedet. Ingeniørforlaget har vært gjennom to omfattende omstillingsrunder det siste året. Antallet årsverk i bedriften er redusert til 27, og kostnadene er redusert med 22 millioner kroner til 39 millioner kroner.

- Teknisk Ukeblad har et godt renommé og en sterk posisjon i teknologverdenen. Men i tider med svake annonsemarkeder trengs nye løsninger. Her var eierne og jeg uenige om strategien. Å utgi et kvalitetsblad til 90.000 medlemmer av NIF, NITO og PF uten at leserne betaler noe, er en nærmest umulig oppgave i dagens annonsemarked. Verken medlemmene eller foreningene betaler for bladet. Det er i sin helhet finansiert av annonser. Da sier det seg selv at forlagets økonomi blir dårlig når TUs viktigste marked, stillingsannonser for teknologer, går i bakken, sier Olsen.

Styret arbeider med å finne en erstatter for administrerende direktør og ansvarlig redaktør og har også følere ute til andre forlag.

- Bladet skal føres videre som landets fremste formidler av teknologinyheter, sier styreleder Erik Prytz.

Ingeniørforlaget AS gir ut TU og Våre Veger samt driver internettjenesten tu.no og jobbguiden.no. TU har et opplag på 90.000 abonnenter.

I 2004 feirer TU 150-årsjubileum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.