KRAFT

REC vil halvere kostnadene

Om to år planlegger REC å levere solenergiløsninger som gir strøm til under 80 øre per KW/h. Det fortalte Rita Glenne i dag.
Om to år planlegger REC å levere solenergiløsninger som gir strøm til under 80 øre per KW/h. Det fortalte Rita Glenne i dag. Bilde: Mona Sprenger
Tommy Rudihagen
2. okt. 2008 - 15:06

Under 80 øre per KWh

Under Scan-REF torsdag presenterte hun RECs planer for hvordan de i 2010 skal kunne levere solløsninger som gir strøm til under 10 eurocent per kWh (cirka 80 øre per kWh).

Glenne påpekte at dette er en industri som kun er 10 år gammel og at store forbedringer kan gjøres i alle ledd av verdikjeden fram til anleggene produserer strøm.

Produsert mer enn brukt

Selv om kostnadsreduksjonene forventes store i alle ledd, indikerer Glennes beregninger at waferproduksjonen og modulbyggingen vil stå for de største kostnadsreduksjonene.

Glenne hevder nå også at RECs anlegg om kort tid vil produseres så effektivt at de etter ett års bruk har produsert mer energi enn det som brukes for å lage systemene.

De mener derfor at påstanden om at solcelleteknologien krever like mye energi i lage som de leverer av solenergi i sitt livsløp faller på sin egen urimelighet.

Rec gir gass for fem milliarder

Rec håver inn milliardkontrakter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.