ARKIVNYHETER

REC tilbake til start

BUDSJETTSPREKK: Den nye silisiumfabrikken i USA blir mye dyrere og to måneder forsinket.
BUDSJETTSPREKK: Den nye silisiumfabrikken i USA blir mye dyrere og to måneder forsinket. Bilde: REC
Jannicke Nilsen
7. feb. 2008 - 07:32

Aksjekursen til verdens største solenergiselskap, REC, steg med 257 prosent fram til november i fjor. Nå er nesten hele verdistigningen borte, melder Aftenposten.

De dårlige beskjedene har kommet på løpende bånd de siste ukene.

Budsjettsprekk

For to uker siden, på sin egen kapitalmarkedsdag, meldte REC om dårlige marginer for 2008. Meldingen sendte børsverdien ned med 22 prosent.

I går kom nok en dårlig nyhet. Fabrikkutbyggingen i Moses Lake i USA blir snaut 1 milliard kroner dyrere og to måneder forsinket. Beskjeden førte til ytterligere 10 prosent nedgang på børsen.

- Fordi vi har vært i en kraftig vekstfasen har vi vært nødt til å sette ut prosjektering og utbygging til andre. Vi skulle gjerne hatt prosjektorganisasjoner som Hydros og Statoils, men det har vi ikke. Det gjør at du sitter i baksetet, mens du gjerne skulle sittet i forsetet med hendene på rattet. Du får et filter på informasjon som ikke er ønskelig, dermed tar det lengre tid før du kommer i gang med å rette opp skaden, sier Rec-sjef Erik Thorsen til Dagens Næringsliv. Han legger til at ingen har vært sintere enn ham for det REC nå opplever.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.