INDUSTRI

REC med megakontrakt

SOLCELLER: Solcellerelatert virksomhet har bidratt sterkt til at nyinvesteringer i industrien har økt med over 30 prosent i forhold til i 2006.
SOLCELLER: Solcellerelatert virksomhet har bidratt sterkt til at nyinvesteringer i industrien har økt med over 30 prosent i forhold til i 2006. Bilde: REC
Stein Jarle Olsen
27. juli 2007 - 10:13

Renewable Energy Corporation (REC) har skrevet under en kontrakt med Moser Baer Photo Voltaic Ltd. om levering av silikonwafere.

Fra 2008

REC, som er verdens største produsent av multikrystalline silikonwafere for solceller, skal starte leveransene i 2008 og øke dem etter hvert som produksjonskapasiteten øker.

Kontrakten fungerer på en ta-og-betal-basis, og har en omtrentlig verdi på 5,1 milliarder kroner.

– Det markante nivået av planlagte og pågående kapasitetsøkninger har gitt oss fleksibiliteten til å sikre ytterligere salgskontrakter. Avtalen gjør også at vi kan utvide vår kunde- og markedsbase enda mer, sier administrerende direktør Erik Thorsen i REC i en pressemelding.

Satser

Moser Baer India, morselskapet til MBPV, er verdensledende på utvikling og produksjon av CD-er og DVD-er.

Selskapet skal satse sterkt på solcelle- og solmodulproduksjon fremover.

– Vi er veldig glade for å føye Moser Baer til som en av våre strategiske kunder, et selskap som har god tradisjon for masseproduksjon av kvalitetsprodukter, sier Ingelise Arntsen, visepresident for wafere i REC.

Knallkvartal

Samtidig melder REC om knallresultater for 2. kvartal.

Omsetningen var på 1.673 millioner, en økning på hele 67 % fra 1.003 millioner i andre kvartal 2006. Overskudd før skatt var 716 millioner, sammenliknet med 274 millioner i samme periode i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.